header
header
header
header
header
2 Oktober 11:28

Aliens på jorden?



















Läste en liten artikel i den lokala tidningen för några dagar sedan om personer som bara försvinner och aldrig mer återfinns. Bara i det länet jag bor i räknar dom upp ett antal fall där personer bara gått upp i rök helt utan förklaring. De kan ha lämnat en lägenhet på ett sätt som säger: jag är snart tillbaka men nej. Promenader som leder to the land of nowhere, försvinnanden helt utan förklaringar.


Dom har väl tagit livet av sig, de har väl rymt utomlands, de har väl blivit kidnappade av släktingar. Många naturliga förklaringar går att hitta. Förstås.
Men ibland, när fantasin brakar loss är det omöjligt att inte fundera på om det ändå inte finns utomjordingar som kommer hit och plockar med sig några exemplar av homosapiens bara för att...
Så många försvinnanden utslaget över hela världen.
Blir alla mördade?
Blir alla kidnappade och bortförda?
Tar så många livet av sig?
Vill så många gömma sig för livet?
Eller vad?

Ni garvar. Jag känner det.
He´s losing it.
Kanske det.

Men tänk om samhället är som i filmen Men in Black med Will Smith och Tommy Lee Jones. Att det finns aliens överallt runt omkring oss, men vi ser det inte eftersom vi inte tror på det. Jag vet åtminstone fyra personer som jag tror att jag känner som mycket väl skulle kunna vara utomjordingar. Brukar säga det till dom. Att dom ska ta av sig masken och visa sina rätta fejs men dom vägrar.
En kille kan allt, han har gjort allt men är relativt ung. Han är en omöjlig mänsklig individ och måste ha levt längre än normalt för han är inte normal.
En annan har jobbat dygnet runt i över tio år och käkar bara en korv med bröd en gång om dagen för att överleva. Mystiskt. Jag har kollat efter tecken av blixtlås i nacken men insett att han måste vara mycket smartare än så för att lura oss alla.
Men jag är övertygad om att dom är gröna där under, har dubbla huvuden och en reptiltunga. Visst måste dom?

Å håll med om att när man går runt i vår vardag och ser och lyssnar, följer med i debatter och politiken, deltar i vardagliga aktiviteter. Visst ser och hör man en hel del som luktar utommänskligt. Riktiga aliens. Människor som inte kan vara just människor. Men...
Aliens är ju nästan alltid smartare. Ligger mycket längre framme än oss i utvecklingen, annars skulle dom ju inte kunna komma till vår planet.
Ändå, i slutändan, dyker det alltid upp nån Tom Cruise, Bruce Willis eller Will Smith, från världen, och vinner och räddar oss alla från undergång.
Hmmm...

Kommentarer
Stäng
Jag erkänner

Hej Pelle! Känner mig helt avmaskad nu oxh det är en befrielse att nu erkänna att du har rätt... Vissa av oss är Aliens, och jag är en av dem...

Jag gillar inte ens basketdojor och frack, det blev fel när jag hämtade ut mina jordpersedlar.

Och nu när jag ändå erkänner kan jag säga att det är fler av mina vänner som inte kommer härifrån; Göran, Thomas, Glenn och flera av de andra. Kan dessutom likabra erkänna att killarna i både det mest kända folklagen i hockey och fotboll i min basstad är av mitt slag. Det är en bra bas.

Lasse K
Skrivet av:Lasse K | 2010-10-09 11:00:10 |  Svara
 
Aliens

Det är tur att dom finns på riktigt,Tom Cruise, Bruce Willis och Will Smith. Hur skulle det annars sett ut?
Skrivet av:-loa | 2010-10-07 08:34:29 |  Svara
 
...känner vi...

...inte en sydväst om oss! Om du tar med kofoten så tar jag med mig 5-56, ok!
Jag är lite rädd, men han kanske "came in peace"???
R.S
Skrivet av:R.S | 2010-10-06 22:20:13 |  Svara
 
Jag ger mig....

...fan på att Esteban är alien! By the way, tackar för relativt :-)
Skrivet av:Jouma | 2010-10-03 12:00:10 |  Svara
 
Re: OUPS

Lite rufies i groggen kan väl aldrig skada?
Glöm Afghanskt, det odlas av terrorister, finns annat om du behöver...maaan,
Skrivet av:Blohm | 2010-10-02 23:20:12 |  Svara
 
OUPS

Hur många gånger har jag sagt att Afghanskt rök heroin är farligt.. Låt bli! Är Å borta eftersom du börjar svamla igen.
Skrivet av:Räven | 2010-10-02 22:48:49 |  Svara
 
Namn:
E-post:
Ämne:
Kommentar:
Säkerhetskod:
 


30 September 22:27

Solen i ögonen öppnade mina sinnen

Jag hade solen i ögonen när jag lämnade Göteborg i morse.
Trött och sliten efter en längre tids flackande över landet via tåg och bilar hasade jag mig ner i SJ-sätet och sov mig igenom knappt tre timmar.
När jag jobbar med fotbollen ute på arenorna så mycket som jag gör nu blir min hjärna kreativt död. Finns inte plats för mer än fotboll och åter fotboll under dessa perioder. Skrivandet blir lidande. Av ren utmattning.

När jag kom hem idag och äntligen hade lite tid att spendera i soffan kollade jag på Martin Scorseses film om Bob Dylan, "No Direction Home." Det öppnade upp tankarna en smula. Pausade sedan med en kopp kaffe innan jag drog på "Solen i Ögonen", en film om Lars Winnerbäck. Den öppnade upp alla sinnen.

Vet inte vad det är men musikdokumentärer har en förmåga att göra mig produktiv, musikernas arbetsprocess inspirerar mig våldsamt mycket. Framförallt de dokumentärer som filmas med en viss poetisk touch, långsamt, med eftertanke. Det uppmuntrar av någon anledning den kreativa precessen. En underbar känsla.

Det intressanta är att jag inte alls inspireras av författare, krönikörer och reportageskribenter kanske, men inte författare. Jag ser och lyssnar på författare på TV, lyssnar på dom i radion och läser massor av intervjuer men dom ger mig väldigt lite. Det känns så teoretiskt och torrt på något vis. Kanske hänger det på författarna själva, kanske är det helt enkelt så att litteratur ska läsas men inte pratas om.
Åtminstone om det ska ta sig igenom mina känslosystem.S



27 September 10:41

Resan genom Sverige fortsätter

På väg ifrån Malmö mot Stockholm på ett X2000. Sitter och skriver medan förkylningstårarna droppar ner på tangentbordet. En gång varje år slår en förkylning mot mina ögon och täpper igen hela tårkanalsystemet. Det sprutar mer eller mindre ut snor ur näsan och tårar ur ögonen.
Det gör det omöjligt att arbeta med TV.


Gårdagsmatchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg blev ju längre matchen gick en plåga. Jag tog mig igenom den men efteråt var det raka spåret upp på hotellrummet med ögon svullna och färgade som två stora apelsiner. Lite mat på rummet och en reprismatch på dvd mellan AIK och Kalmar FF som förberedelse inför dagens jobb på Råsunda mellan AIK och Helsingborgs IF. Dvd-matchen fick jag se mellan regnet som föll framför mina svullna ögon. Å sömnen blev orolig.

Nu sitter jag här alltså, på tåget, det rycker och kittlar i näsan, än har det inte börjat rinna men jag är lite fundersam över hur kvällen ska bli. I studion i blåshålet högt upp mot taket i ett troligt kallt Råsunda stadion i Solna. Jag håller tummarna för en uppåtgående prognos för min hälsokurva plus en proffsig sminkös som kan sminka bort ett eventuellt uppsvällt och förkylningsrött fejs.

I morgon ska jag på ÖSK-Kalmar FF på Behrn arena i Örebro och innan det prata lite inför cirka 180 tjejer på O´Learys. Om vad? Det får vi se.
Onsdag är det Göteborg som gäller och matchen Gais-Häcken där jag åter jobbar. Samtidigt kommer Ottors gäng samla in pengar till Stiftelsen för Hematologisk forskning. En forskning som handlar om att hitta lösningar på olika typer av blodcancer. En sjukdom vår gamla tränare Lennart Ottordahl gick bort i 2003.

Grabbarna försökte lura mig med en storlek S inför matchen. Höll fettet ganska bra på plats annars.

Det var också i Göteborg som denna lilla roadtrip inleddes i lördags där Ottors Gäng spelade en skojmatch mot Gårdakvarnen(som är Gais supporterklubb) uppe på Gaisgården i Göteborg. Duggregn som sig bör på västkusten och en väldigt blöt gräsplan välkomnade oss spelare och för mig som inte sparkat på en boll på cirka tre och ett halvt år väntade en tung stund. Men det blev inga skador vilket jag hade väntat mig, inte ens en sträckning i en muskel, dessutom var det bra mycket roligare än jag hade väntat mig innan. Däremot ska man inte underskatta den träningsvärk som kom timmarna efteråt och som fortfarande hänger i. 2 gånger 25 minuter räckte för att bli påmind om hur många muskler en kropp använder för att spela fotboll. Faschinerande och skrämmande på samma gång.
Efteråt blev det några öl ihop med supportrarna på Gaisgården och sedan mat på Smaka vid Vasaplatsen inne i centrala Göteborg ihop med Ottors gäng.
Bilder och en dagsrapport från eventet finner ni även det på Ottors gängs hemsida.

Det är bråda dagar för närvarande men ett landslagsuppehåll hägrar och DIF-AIK på söndag blir sista matchen innan det. Sen är det slutrakan av årets allsvenskan som rullas upp och den blir grym med både toppstrid mellan MFF och HIF samt en rätt öppen kamp i botten mellan fem-sex lag.
Men jag återkommer förstås med annat här på blohm.se innan det.
Síocháin Agus Grá!



23 September 21:12

Chaaarmiga Örjans Vall...


Lite Coney Island över det här va?
Popcorn och spådamer.
Å så undrar folk varför det går trögt för Halmstad BK.

Örjans vall förresten?
Skyddshelgon St Örjan förstås.
Låg ett kloster förr i närheten av arenan.
Har jag aldrig tänkt på förut.

Han på bilden?
Den spanske kommentatorn Anders Fredriksson förstås.
Hola! Que tal!



18 September 22:42

Jag tänker aldrig...

Jag vet inte om jag är en ryggradslös man utan vett att stå för saker jag sagt att jag aldrig skulle göra men ändå senare gör. Som att gå med i Facebook, eller gilla Jamiroquais acid jazz/funk/soul-musik, eller läsa DN efter Jonas Esk:s pajastext om Zlatan(fast jag läser inte Esk:s texter), ja ni fattar va. Det finns massor av saker jag sagt som sedan ändrats och det kan kanske ses som bristande karaktär.

Men det kan också ses som att man inte är en galen fanatiker som stannar vid en enda trygg åsikt och sedan aldrig förändrar den även om omvärlden uppenbarligen ändrar sig mitt framför ögonen på en.
Jag tror av de två alternativen så väljer jag det sista eftersom det kräver en stor dos självkännedom och ödmjukhet och prestigelöshet för att våga ändra en åsikt man lanserat med buller och bång.

Så...
Nu är det dags igen.
Varenda svennebanan från Piteå till Ystad går omkring med tatueringar nuförtiden. Självklart har jag länge propagerat för att det är mer rebelliskt att inte tatuera sig än att göra det. Det är ju mer eller mindre ett folknöje numer att göra det, från mormor Agnes till lilla pyret Hedda, via industriarbetare Björn till styrelseproffset Pernilla.
Men som vanligt ändrar jag mig. I torsdags satte jag mig hos Mårten på Waterproof i Örebro och tatuerade in texten här under som är på gaeliska och som är ett freds och kärleksbudskap. Det blev större än jag hade tänkt, paniken kommer ibland, men jag är ändå jävligt nöjd.
Nu säger polarna att har man gjort en gör man alltid en till.
Aldrig säger jag...fast visst vore det lite coolt med en dikt på en ena skulderbladet?
Nä, aldrig. Eller? Kanske ändå? Ja vi får väl se...




14 September 20:51

Ett förvirrat lunchgäng gråter för Elmore James

Lunchgänget är förvirrat. Dom är så vana att se mig sitta och vara bitter över att jag inget har att göra, att sitta och gnälla över livets orättvisor, att människor inte fattar hur stor jag egentligen är. Jag skramlar i mina byxfickor och letar efter mynt att betala lunchen med. Men det är andra tider nu.

Den senaste månaden har jag knappast haft tid att tänka eller reflektera alls. TV-jobb, resor, skriva, deadlines, möten och nya resor.
Jag lever just nu i spännande tider och kan jag bara hålla huvudet kallt så kanske de där slackerkillarna på Lilla Örebro slipper mitt sura fejs.
Fast okej, jag tror dom skulle sakna det. Dom vill nog se mig miserabel.
Det är som räven brukar säga: Pelle, du är som bäst när du är fet och bitter. Då gillar jag dig som mest. That fucker...

Är lite bortskämd med fina fotbollsmatcher nu ett tag även om resultaten har gått emot mina inre önskemål. Men sånt kan man inte ta hänsyn till i mitt jobb. Matcherna Djurgården mot ÖSK och IFK Gbg mot Gais har varit svängiga, dramatiska, heta och underhållande fighter med mycket publik och bra drag på läktaren. I morgon avgår SJ till Malmö där den stora seriefinalen mellan MFF och Helsingborg ska spelas inför ett utsålt Swedbank Stadion.
Känns lite som den avslutande matchen ifjol mellan IFK Gbg-AIK.
Det vibrerar och det ska bli riktigt skoj.

Därefter blir det ett par dagar på hemmaplan med fler möten, sedan Halmstad, Stockholm, Göteborg, Borås, Göteborg, Malmö, Stockholm och Göteborg inom loppet av en och en halv vecka. Pust. Å så Stockholm igen innan ett nytt landslagsuppehåll.
Mitt i detta ska det skrivas också och det är det lilla problemet då det är svårt under resorna som numer mest går via hyrbil eftersom tågen inte riktigt svarar upp till förväntningarna. Är skraj för grova förseningar i morrn för det funkar inte när jag ska ner till Malmö. Jag tar till marginaler men inte hur stora som helst.

Så just nu har jag mycket att göra och lunchgänget får sitta och sura själva de närmaste veckorna. När vi sedan når mitten av november då är det kanske risk för att jag faller in i gamla mönster med självömkan, gnäll och skäll på allt och alla här i samhället. Eller också forttsätter tempot och plötsligt sitter man där med en identitetskris. Ingen lär känna igen mig som en upptagen, lycklig och smärt man.





8 September 19:34

Dagbok från Dublin

Hemma vid köksbordet igen kan jag konstatera att den förra veckans sista del var en smakbit från den drömbild jag har av det liv jag vill leva. Korta utstickare ifrån vardagen på hemmaplan för arbete och kontaktskapande. Irland tur och retur.

Har alltid haft den drömmen att kunna balansera arbetslivet på hemmaplan med arbete utomlands. Det bästa ur två världar jag alltid uppskattat.
Med en hel massa matjord i fickan kan detta år vara det år jag väntat på med genombrott på flera fronter. Låt mig få återkomma till det längre fram.

Men...
Jag drog till Dublin förra torsdagen med kollega Phil för ett väldigt viktigt möte. Skulle bo hos en vän gift med en irländska och hamnade direkt första kvällen på Hilton hotell där denna kille som heter Stefan minglade ihop med den Mexikanska ambassaden. Jag stövlade in i baren med resväskor och ledig klädsel och fick en Corona i handen. Hängde där i någon timma, snackade med hotellets holländske chef, snackade med en representant för ambassaden och hälsade och log åt ett par andra håll. En social bra start på en intensiv fem dagars resa.

Fredagen rumlade jag runt på stan hela förmiddagen och fotograferade, skrev och fikade. Avslappnat och skönt. Sedan det viktiga mötet med en filmproducent på Market Bar i centrala Dublin. Tre timmars intensivt snack som flöt oroväckande bra även om vi inledningsvis trampade lite snett. Nu är det upp till oss att prestera, Phil, jag och Stefan. En bra presentation och vår dröm kan bli sann.

Direkt efter mötet två timmar i bil mot Galway. Vi mötte väst i en mycket vacker solnedgång medan vi rullade in i musikernas och konstnärernas stad.
Incheckning på Amber Hill B&B och vidare mot Terryland Park där hemmalaget Galway United mötte St Patrick Athletic i fotboll.
Phil jagade intervju med en synnerligen välkänd man om man är intresserad av ekonomi. Engelsmannen Nick Leeson är numer ordförande i Galway United men var den man som sänkte Barings Bank i mitten av 90-talet genom att förlora drygt 800 miljoner pund genom dåliga affärer på Singapores börs. Baring Bank var Englands äldsta bank och hade överlevt både världsdepressioner och två världskrig men föll genom en mans dåliga affärer. Leeson dömdes till sex och ett halvt års fängelse i Singapore som han avtjänade. Hans fru lämnade honom och lite senare fick han även cancer. Nick Leesons hemsida.

Det visade sig att Nick var en mycket trevlig och öppen person som gärna bjöd på sköna citat om fotboll, spelare och ekonomi. Däremot fick jag rådet att inte dra upp fängelsevistelsen eller de mer privata delarna av hans historia vilket inte heller var meningen. Phils intervju handlade enbart om fotbollsekonomi på Irland och Europa. Den fick han dagen efter vid frukosten på vårt B&B.

Lördagen inleddes med denna intervju för att sedan gå över i turisteri. Först ut till den lilla men fantastiskt fina byn Spiddal för att vandra i Mike Scott och The Waterboys fotspår. Delar av Fischerman´s Blues och hela Room to Roam spelades in på denna plats vilket avspeglar sig i flera texter på skivorna varav den mest uppenbara är låten "Spring comes to Spiddal."
Läs om Mike Scotts tankar på vistelsen under Spiddal.
Ett par timmar spenderades i Galway City samt på strandpromenade i semestergrannen Salthill innan den lilla Toyotan gasade tillbaka till Dublin igen.
Kvällen blev blöt med mat och bubbeldryck på La Mansion och därefter en privatklubb och sen hem i natten tillsammans med Stefan.

Söndagen var den stora sportdagen för mig men allra mest irländarna själva. Från landsorten invaderades Dublin av Hurlingfans till Kilkenny och Tipperary inför den mest maxade matchen av dem alla. All Ireland finalen. 82.000 åskådare. Vilken stämning, vilken sport, vilket tryck, vilken fart, vilket dån, vilka spelvändningar, vilken avslutning, vilka tacklingar. En enastående upplevelse.
Jag var omtumlad när jag tog mig från arenan, lite i ett lyckorus. Avslutade kvällen på Finnegans pub ihop med några av Phils vänner. Trött och nöjd körde Phil mig till södra delen av Dublin där jag dunade in hemma hos Stefan med ett nöjt leende som fortfarande lyser över mitt ansikte.
Med ösregn tog staden farväl när jag söndagkväll tog bussen från city mot flyplatsen. Men det gjorde ingenting, det gjorde ingenting att jag blöt och lite kylig vandrade gatorna fram hela dagen med bilarnas vattenstänk som ven runtomkring mig. Bussen var varm och skön och jag längtar redan tillbaka igen.




1 September 00:08

Live at Heart-Ett mästerligt initiativ























En musikfestival mitt i en mellansvensk småstad?
Fungerar det?
Inga avspärrningar?
Bara flyta runt som vanligt i stan och när det brinner till smyga in på nån av de nio scener som kommer husera de drygt hundra artister och band som kommer lira under två dagar i början av september?

Yes. You bet.
Det är precis vad som kommer att ske i Örebro den 10:e och 11:e september.
Anders Damberg(ägare av skivbutiken Najz Prajz) är den man som tagit initiativet till den kanske bästa idén i Örebros historia.
Inspirationen och originalet kommer från South by Southwest festivalen i Austin Texas. Världens största festival i sitt slag med runt 2000 band som lirar under en veckas tid.
-Jag har snott idén rakt av, säger Anders Damberg i en kommentar till en lokal tidning.
Det gjorde han rätt i eftersom det enligt mig skulle kunna bli en fantastisk tradition även i Örebro om stadens invånare med lite hjälp av utomsocknes kunde slita sig från fångar på fort och annan bred underhållning på teven och pallra sig upp på stan och gå ut och lyssna på livemusik.

Det är ett unikt tillfälle att stötta en rörelse som kommer från folket och inte från politiker som alltid strävar efter någon sorts närmaste gemensamma nämnare som alltid slutar som utspedd mellanmjölk. Osexigt, meningslöst och ointressant.
Hur politikerna i kommunen stöttar detta initiativ har jag ingen aning om men att Örebro inom dessa områden är en trög stad berättade en kollega och ny vän för mig idag. Han förklarade(vilket jag inte visste) att Örebro länge varit en stor musikstad med många band och som för en del år sen hade Sveriges bästa och tätaste klubbscen utanför Stockholm, Göteborg och Malmö. En kvalitet som gjorde att de fick erbjudande om att visa andra städer hur det skulle gå till.
Denna tillgång och skaparkraft fångades inte upp i vår stad som för ett fullskaligt krig mot allt som luktar nöjesliv.
Framförallt sånt som kommer från unga kreativa frifräsare som inte marscherar under kommunsponsrade pr-organisationer som hellre satsar på melodifestivaler som studsar in i stan under nått dygn, suger blodet ur stadskroppen, och drar vidare till nästa stad innan man med rufsigt hår och brallorna nere vaknar upp och undrar vad fan va det för tåg som körde över mig.

Live at Heart är ett fantastiskt initiativ och nu gäller det att ni alla hajar det. Jag tänker gå, förstås, och hoppas på att ni som bor i Örebro och alla ni andra som har möjlighet och samtidigt älskar livemusik går man och kvinna ur huse och besöker festivalen vars hemsida ni finner precis här under min sista textrad. Där finns all information man behöver för ett besök och små smakprov från de band som kommer spela under festivalen.
Live at Heart

Live at Heart på Facebook

*Festivalen har fått stöd av kommunen till att bygga hemsidan och en del pengar till marknadsföring. Ett stöd Anders Damberg sett som absolut nödvändigt för att få projektet att rulla igång.*



30 Augusti 00:14

Man vet aldrig när den där hitlåten dyker upp

Att skriva är en märklig sysselsättning.
Man sitter där med en massa tankar, en orkan av aktivitet inne i sitt huvud, som sedan ramlar ner och ut på papper eller här inne i den virituella världen.
Ibland skriver jag bara för mig själv, oftast skriver jag för att förmedla nått. Underhålla och väcka känslor, vilka de än må vara.
Ibland blir det bra, andra gånger dåligt.


Det är just det sistnämnda som är det mest faschinerande och märkliga av allt.
För jag kan sitta med en text ibland där jag håller på hanen innan jag sänder iväg den till publicering, allt för att jag tycker att den känns tveksam, kanske inte bra nog. Andra gånger sitter man med eld i fingrar och tangenter och är övertygad om att detta blir så satans bra. Vilka reaktioner det kommer bli...

Kanske har jag en dålig självbild, en svag känsla för vad som är bra eller dåligt.
Jag vet inte. Men jag vet att ofta är det den där texten som jag varit tveksam till som skapar mest reaktioner och kommentarer.
Det är märkligt, att man inte förstås själv.
Eller kanske är det som en hitlåt som bara slår an rätt ton och känsla och utvecklar sig till en landsplåga. Det går inte att förklara, det bara finns nått som exploderar.

I lördags sände jag iväg en krönika till Nerikes Allehanda som jag var högst tveksam till, ett hastverk, en krönika om ingenting egentligen, 2500 tecken flum.
Så jag rådfrågade Å och hon sa bra. Ändå var jag fortfarande tveksam.
Men jag sände iväg den, krönikan publicerades å vilken respons det kom.
Det var verkligen länge sedan jag fick så mycket positiva kommentarer.
Oftast får man inga reaktioner alls och det är väl bra på något sätt. Kanske.
Jag uttryckte min förvåning till Å hemma och hennes reaktion va:
-Ähh, du ska va så jävla svår jämnt. Alla orkar inte med det. Det här va enkelt, folk fattar det, känslan i texten...

Här kan ni som inte läst den redan göra det:
Fotbollen är så mycket mer än själva matchen.



24 Augusti 21:25

Helsingborg: En stad utan svärta?


En dag är naturligtvis allt för kort att lära känna en stads själ och kynne. Men efter att ha inventerat Helsingborg en helt vanlig tisdag sent i augusti kan jag ändå konstatera några saker. Helsingborg känns som ett nydesignat kök utan karaktär.
Allt är perfekt. En annorlunda hamnstad.

Överallt möter jag välkammade Marina Plaza-grabbar med bredrandiga tröjor av Ralph Lauren, nyhypade seglarskorvarianter och knälånga shorts. Seglarjackor och stora solbrillor på de lite äldre som sveper fram med stort självförtroende.
Tjejerna i rosa blusar, beiga uppvikta chinos, hästsvans och en latte to go i handen.
Det känns som en stad av Östermalmare och Säröbor. Allt är så perfekt och rent.
Republikanskt amerikanskt.

Har sällan(i en stad av Helsingborgs storlek) sett så många Mäklarfirmor, reklambyråer, arkitektkontor, köksinteriördesigners och tusen heminredningsbutiker med exkat samma fluff, fluff utbud av lantligt, marint och moget medelklass.
Helsingborgs yta är perfekt, det finns inga skavanker, ingen svärta, bara lyckade individer i nya bilar, nybyggda lägenheter och dyra oklanderliga kläder.
Känns som hela stan går på low fat och GI-dieter och joggar längs den långa strandpromenaden för att uppnå maximal levnadslängd.
Efter sina träningspass sitter dom säkert utmed den ytterst rena och vackra hamnen på de stilfulla och för ögat lyxiga restaurangerna och glidarfiken med de gröna filtarna hängandes över stolsryggarna.
Det är fint i Helsingborg, trivsamt och avslappnat, rent och vackert men kanske lite väl mycket svenskt 50-tal. Endimensionellt utan gnissel och skav.

Kan någon berätta om den andra sidan.
Finns den?
Det alternativa som tillåter sig att vara lite skitigt och trasigt.
Finns det nån punk här eller är det en stad full av Backstreet Boys och Spice Girls?
Nånstans misstänker jag att svärtan gror.
Ingen stad kan vara så här ren och exemplarisk frisk.


Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlägg