header
header
header
header
header
3 Juni 00:36

Kärlekens famn-Ett förord till Gais supportrar...


Den här boken borde jag ha skrivit om mycket tidigare förstås då jag redan innan jul var nere i Göteborg på relaesefesten på Pustervik. Jag var inbjuden eftersom jag fått äran att skriva förordet till boken vilket inte var meningen från början. Men Patrik Persson, Peo Ek och Robert Lindberg, som skrivit och utformat boken tyckte att min text, som skulle legat på annan plats, istället fick inleda den historiska resan vilket gör mig rätt mallig. Anledningen till att jag inte skrivit nått är att jag inte brytt mig så mycket om min hemsida överhuvud taget tidigare eftersom den varit under operation uppfräschning. Men nu är det nystart i det tysta kan man väl säga. 

"Vilka har Sveriges bästa hejarklack" är intressant även för de som inte håller på Gais. Korta och halvlånga texter, bilder och inblickar i en supporters liv on the road från födseln 1971 fram till begravningståget till Örebro 2012. Som dom själva uttrycker det.
Historien om Gaisklacken är humor, rövarhistorier och rena fakta. Det är himmel och helvete, det är underhållande, intressant och ett grymt dokument. Dessutom: För mig som aldrig levt ut ett supporterskap utan hållt mig på planen från dag ett är det även en sorts utbildning till samma värld jag ingått i men ändå inte alls.
Samma mynt. Två sidor. Det är en snygg å schysst bok helt enkelt. Köp och läs!

Som sagt. Jag fick skriva förordet. Ni läser det här under Kärlekens Famn 

Kommentarer
Stäng
Pensé que había co

Pensé que había comentado estas chapatitas pero veo que mi comentario o lo puse en otro sitio o se perdió vituralmenteR30;Me encantan!!!!! Me encantan!!!!!Tengo una duda: dada la proporción agua harinaR30; No se queda la bola muy difícil de manejar???. Tengo que hacerlas!!!!! Me chiflan las chapatitas y encima de centeno!.Un besote Sonia
Skrivet av: | 2016-06-30 14:15:42 |  Svara
 


31 Maj 22:47

Ur senaste "Utmärkt Örebro"




31 Maj 21:50

Words!




25 Maj 13:31

Susan Cain om de introverta i vårt samhälle

För någon månad sedan skrev jag en krönika om Susan Cain och hennes då kommande bok om vårt västerländska samhälle där de extroverta regerar och de introverta inte får plats eller blir förstådda. Jag la då även in en länk till en föreläsning hos TED på Facebook som jag verkligen gillade. Här under dyker hon upp i en kortare TV-intervju. Jag gillar ämnet. Intressant och värt att reflektera över.   



25 Maj 00:27

NA-Krönikor




25 Maj 00:09

Väggmålningar i Bogside, Derry Nordirland

« Föregående » Nästa



24 Maj 23:55

We came because we heard about Ze Harp...




24 Maj 21:12

Is mise Pelle Blohm...




10 April 23:51

Boulevard i P4 Radio Örebro

Under onsdagen var jag med i Arne Holmbergs program Boulevard i P4 Radio Örebro. En knapp timma där vi avslappnat snackade som om vi satt på ett kafé eller hemma i soffan. Om musik, om förändringarna i mitt yrkesliv, lite Kina och en del annat. Det är verkligen en ynnest att få möjlighet att medverka i ett sådant program.

Å jag säger det varje gång möjligheten dyker upp: Radio är verkligen kul och något jag skulle kunna tänka mig att jobba med.

Jag hade även skickat in en Spotifylista till programmet där jag mellan snacket spelade låtar från den. Tolv låtar finns på listan, jag hann väl med att spela knappt hälften vilket känns okej. Resten finns på Boulevards hemsida och deras lista. Eller min här ovan förstås.

Ni kan lyssna på programmet under Boulevard P4 Örebro:
Klicka på den rosa knappen med ljudmegafonen till höger:
Min del börjar 1.04.00 in i programmet.
Rock on!




5 April 18:01

Mina krönikor i NA-Nerikes Allehanda

 

På sikt är det meningen att den här hemsidan ska förändras och förnyas lite grann. Så jag slarvar med att fylla på under rubrikerna i rullgardinen ovanför. Använder mest bloggen just nu igen efter en rätt lång paus under förra året där jag experimenterade med andra texter på denna blogg. Nu har jag puttrat igång igen och känner mig redo att uppdatera lite oftare. Allt beroende på hur min vardag ser ut.


I januari körde jag igång med krönikor igen i NA. Jag har bytt sportsidorna mot Örebrosidan. Sportkrönikor mot allmänna krönikor om det som faller mig in och väcker mina tankar. Det har varit buskul så här långt.
En helt annan respons ger en helt annan kreativitet och iver från mig.
Om ni är intresserade av att läsa så kommer här de texter jag skrivit fram tills dags datum. Den senaste först. Enjoy!

-En orsak att flytta från Örebro.

-Var finns samtalet?

-Vasatorget borde väckas ur sin Törnrosasömn.

-Kraften i förändring.

-Är det så här vi vill ha det?

-Drömmar och rotlöshet.

-Tryggheten är borta.

-Örebro-en kulturstad.

-Dom är inte värda den respekten.

-En kärleksaffär med det slitna, skavda och fula.

-Dags igen för obekväma sanningar.

 



Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlägg