header
header
header
header
header
16 Februari 22:29

Comeback pÄ C More

Nu är det även klart att jag återvänder till C More och den allsvenska fotbollen efter min paus på ett år. Ska bli kul att ge sig ut på vägarna igen och möta kollegorna och fotbollsfolket. Först och främst är det meningen att jag ska jobba på en av två matcher under söndagarna. Tillsammans med DN-jobbet känns det som att jag har hittat en perfekt kombination mellan skrivande och TV. Känns mycket kul och inspirerande just nu. 

Kommentarer
StÀng
Concerning the Rucan

Concerning the Rucanor Aluminium baseball Bat Silver - 60 cm:"I hadnt realised that this isnt a regulation size bat 60 CM or 24 inches is the size of bat you would have if you were a young child playing baseball and definately not adult sized. Its more the size of a rounders bat perhaps slightly longer. I didnt however buy this to play baseball with. As for the bat itself it feels solid and is reasonably light. The grip is easily big enough for an adult to hold the bat two hadude.&qnot; Emphasis is mine.We should be getting field reports soon.
Skrivet av: | 2016-06-30 12:01:43 |  Svara
 
me5ste bara se4ga at

me5ste bara se4ga att din fitta ser hemst inbjudande ut sklule ge4rna begrava mitt ansikte i den sen sklule jag bottna dig me min stenhe5rda kuk !! gillar ne4r den e4r lite stubbig som pe5 bilden !!le4ser varje dagVA:F [1.9.20_1166]please wait...VA:F [1.9.20_1166](from 0 votes)
Skrivet av: | 2015-10-15 06:30:16 |  Svara
 


16 Februari 22:14

DN ny uppdragsgivare...

Det här är mitt nya uppdrag från och med den 17 mars. Jag ska skriva fotbollstexter om allsvenskan i papperstidningen. Krönikor och om allt går väl reportage och intervjuer. Dessutom kommer jag att blogga på webben tre gånger i veckan. Tanken är också att jag ska jobba med VM i Brasilien men tyvärr från hemmaplan. Ser mycket fram emot detta uppdrag. Något nervös men samtidigt peppad.



7 Februari 23:07

En av de vackraste sÄnger som finns...




2 Februari 22:52

"När lamporna slocknar"

Jag hade ingen aning om att Svenska fotbollsförbundet filmade sin medicinska konferens som dom genomförde på Scandic Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Rubriken som jag var med under var: "När lamporna slocknar". Det var jag tillsammans med Victoria Sandell Svensson och Daniel Tjernström.


Kolla och lyssna gärna om ni vill!




2 Februari 22:33

Expressen om mitt poddsamtal i AgendasÀttarna

Pelle Blohm sågar Glenn Strömberg.Pelle Blohm sågar Glenn Strömberg.

Sågar rivalexperten: "Pratar ju hela tiden"

ANNONS:
 
LÄS MER OM
 

De är två av svensk tv:s mest ansedda expertkommentatorer.

Men i SportExpressen.se:s podcast Agendasättarna riktar Pelle Blohm en känga mot konkurrenten Glenn Strömberg.

– Jag tyckte han var suverän tidigare, på den tiden när han var tyst. Nu pratar han ju hela tiden, säger Blohm.

Lyssna på avsnittet i mp3-spelaren, prenumerera ellerladda ner mp3-filen här.

LYSSNA
 

Proffskarriären innehöll spel i klubbar som Örebro, IFK Norrköping och Viking Stavanger. Men åren på planen har den senaste tiden hamnat i skuggan av en ny epok i Pelle Blohms liv.

Numera är han mest känd som expertröst i C More och Kanal 5. Det började med allsvenskan, men sedan dess har fokus skiftat till svenska herrlandslaget.

– Jag började bli rätt trött på mina egna åsikter. Och behövde en paus från allsvenskan. I samma samtal fick jag frågan om jag ville köra landskamper i stället. Så… det blev en märklig situation, berättar Blohm i SportExpressen.se:s podcast Agendasättarna.

"Strömberg var suverän"

Blohms tv-karriär har överlag präglats av spontanitet.

– Jag hade inte ens tänkt tanken på att vara expertkommentator innan det dök upp. Det var en utopi att hamna i en sådan situation. Jag tror många blev väldigt överraskade när jag började, säger han.

Han betonar också att han har valt att gå sin egen väg, utan att förlita sig för tungt på inspiration från branschens tunga namn.

– Jag bryr mig inte så mycket om andra experter. Jag lyssnar inte så noga. Jag tyckte Glenn Strömberg var suverän tidigare, på den tiden när han var tyst. Nu pratar han ju hela tiden, säger Blohm.

 



2 Februari 22:24

AgendasÀttarna avsnitt 68

“Agendasättarna” är ett poddsamtal mellan Anders Cedhamre och aktörer i sportens värld. I detta avsnitt: Pelle Blohm. Pelle är gammal mittfältare och mångårig fotbollsexpertkommentator, senast vid landslagets matcher på Kanal 5. 

Lyssna här: Agendasättarna avsnitt 68




5 Januari 14:09

TvÄ intervjuer och en kort kommentar...




5 Januari 14:03

Mina tre senaste NA-Krönikor




21 December 23:11

We Carried Your Secrets- Theatre of Witness

Tidigt i år besökte jag den av politiskt våld utsatta Nordirländska staden Derry/Londonderry. I 30 år pågick ett ”krig” mellan republikaner och lojalister. Katoliker och protestanter. Terrorister från två sidor som mördade och sprängde bomber. Barn, mödrar, pappor, tonåringar, pensionärer. Dödade av meningslöst våld som gick från generation till generation. 


Detta i en 
stad något mindre än Örebro, en delad stad där de stridande bodde på varsin sida om floden. I kulturhuset The Playhouse fick jag ta del av en teateruppsättning som hette ”We Carried Your Secret.” Sex personer som berättade om sina liv instängda i våldet. En polis, två terrorister, en ung kille vars far blev mördad, en dotter till en polis och en vilsen ung man som försökt navigera i tystnaden och rädslan. 

Från båda sidor. Alla fucked up på sitt sätt. Ingen som tidigare berättat. Tårar, misstänksamhet, ilska, avsky. Här möts dom. För första gången. Alla har mått skit i hela sina liv. Sår som aldrig helt läker. Men de möts, berättar, lär sig förstå och så kramen mellan polisen och den unga killen vars far mördats av en maskerad lojalist. 
I ett samhälle av hat och våld finns inga vinnare.

Detta är en urstark dokumentär om hur teaterföreställningen kom till.

Ovanstående text är ett utdrag från min NA-krönika idag. Ni kan läsa den i sin helhet under "Kan vi förstå att leva i våld och hat"




21 December 22:47

Niklas Mesaros: MĂ€stere i Poetry Slam

Jag gillar det här. För två veckor sedan fick jag reda på vem han var på en glöggträff hos en granne i Karintorp vid fritidshuset. Sonen till värden heter Niklas Mesaros och han berör rejält via sina ord under sina poesiuppläsningar. Sök på nätet. Han finns lite överallt.


Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlÀgg