header
header
header
header
header
22 Januari 13:26

Kort Ă„terkomstdagbok i vinterlandskapet...

Snön har rasat ner från himlen i två dygn nu och förvandlat den kolsvarta vintern till någonting ljust och blött. Åtminstone ett tag till. Den här hemsidan har inte använts sedan i mars förra året så jag misstänker starkt att ingen längre går in hit för att se vad som INTE händer. Ett mörker även här som kanske blir något ljusare framöver. Jag tänker inte lova någonting, eller tala om vad som kommer att ske eller inte ske här framöver. Antar att det kommer puttra lite grann angående vad som sker i mitt liv och saker runtomkring.
 
Vintern har varit lugn och utan några större uppdrag. Har varit mycket hemma och försökt lära mig lite nya saker om fotografering och enklare filmning. Köpte en ny kamera innan jul som jag lekt med. Foto och rörliga bilder. EN Panasonic FZ-1000. Har använt den mycket så här långt och det kommer bli mycket mer när värmen kommer. Har aldrig riktigt gillat att fotografera i kyla och snö. Min kreativitet försvinner i takt med att jag fryser om fingrarna. Och det gör jag hela tiden. Fryser. Kylan gör även min hjärna långsammare. Samma visa varje vinter. Har provat lite redigering i Lightroom men har fått rådet att gå över till photoshop även om det är svårare och nästan omöjligt att få grepp om helheten. Men jag är ute efter att mixtra med lite effekter och det verkar saknas i Lightroom. Det rörliga handlar om iMovie så här långt men även där säger folk till mig att byta upp mig för att kunna göra bättre och roligare saker.
Nerikes Allehanda rullar på med krönikorna. Utmärkt Örebro likaså men med enbart några få nummer per år. I februari ska jag in på Engelska skolan och kanske Karl Johans skola för att prata om hur man skriver krönikor. Hur jag jobbar med idéer och rena skrivandet. Ska bli intressant. Har också en bokad talarsession hos aktiva seniorer där dom vill att jag ska prata om mig själv och mitt liv med betoning på fotbollen. Sen ska jag bara igenom mars också för att komma igång med den allsvenska fotbollen på C More. Premiären är den 4:e april och sedan rullar det på fram till juni och U21-EM. Muntligt har jag gjort klart med C More och förutom det hoppas jag att skrivjobbet på DN fortsätter. Vi har pratat om det och jag väntar på ett förslag från sportchefen Martin Fransson. 
Det var väl allt i denna lilla återkomstdagbok. Jag hoppas att vi ses och hörs snart igen.
Peace and Love.
Pelle.

Kommentarer
StÀng
You really are an in

You really are an iniasrption. I've put on a stone and a half since leaving uni and I have serious body image issues. I hardly ever post pictures of myself. I always say I'm going to lose weight and never manage it I just need to be happy in my own skin. Hopefully I'll get there soon. Reading your post has helped x
Skrivet av: | 2016-06-30 23:18:00 |  Svara
 
This ingshit's just

This ingshit's just the way to kick life into this debate.
Skrivet av: | 2016-06-30 18:24:46 |  Svara
 
Sugar snap peas sans

Sugar snap peas sans dip yeah I don't know any that would eat that. My son runs cross country and I pack his lunch every day or else he would stavre. I pity the children who don't have that option.
Skrivet av: | 2015-10-15 06:43:13 |  Svara
 


18 Mars 22:41

Debut idag pÄ DN Sport


Idag var det debut för mig i mitt nya uppdrag att skriva för Dagens Nyheter. Det är en smygstart med bloggen först och till helgen kommer min första text i papperstidningen. En ny resa har inletts och jag hoppas att den ska bli stabil och bra utan för mycket negativ turbulens. Ser åtminstone fram emot detta rätt mycket. En chans att nå en bredare publik. Även en liten egotripp får jag väl säga.

DN hade en presentationstext i dagens pappersupplaga som förstås även finns på nätet.


Ni kan läsa presentationen på denna sida. Vill ni dessutom titta in och läsa min debuttext på bloggen så finner ni den under Blohm´s blogg. 
16 Mars 23:29

Have a nice St PatricksÂŽs Day!

Som de flesta vet som följer mig och mina texter så vet ni att jag är liten Irish nörd. Gillar det där landet, gillar musiken, dryckerna, kulturen, sporten och naturen. St Patrick´s Day firas den 17 mars.  
Här kommer en liten St Patrick´s Day lista med mest partylåtar men även några ballader att gråta till.
"Sìochaìn Agus Gra" 
3 Mars 22:29

Fotografering med C More. Ett sÀkert vÄrtecken...


Våren närmar sig och det betyder att den svenska fotbollen vaknar på allvar. Allsvenskan är inte långt borta nu och idag kom ett årligt vårtecken. C Mores obligatoriska fotografering av lagbygget som ska ta tittarna igenom den allsvenska säsongen. Jag är tillbaka som jag skrivit tidigare och det är bara att erkänna att jag saknat den sköna gemenskapen som gruppen står för. De flesta har jobbat i många år tillsammans men idag var det ett par nya ansikten också. De är hemliga än så länge. Men det är inte de fyras gäng på bilden. Tommy Åström i soffan, Jonas Dahlqvist, Jens Fjällström och me myself and I till höger förstås. Alla i kläder från Oscar Jacobsson i år. Om ni undrade... 25 Februari 21:23

FörelÀsning i Tegelbruket torsdag 27/2


På torsdag är jag alltså tillbaka i mina gamla hoods för att genomföra en föreläsning om mina val i livet och vad dom har betytt och och vilka konsekvenser det inneburit. Tjugosex år sedan jag flyttade. Även om jag förstås besökt Markbacken många gånger genom åren eftersom min mamma länge bodde kvar och även av nostalgiska skäl så är det ändå en lite cool känsla att få berätta sin story i denna miljö. Tror ingen hade trott det när jag växte upp som en blyg, lite skraj men även ite halvjävlig ung grabb.

Föreläsningen.
16 Februari 22:29

Comeback pÄ C More

Nu är det även klart att jag återvänder till C More och den allsvenska fotbollen efter min paus på ett år. Ska bli kul att ge sig ut på vägarna igen och möta kollegorna och fotbollsfolket. Först och främst är det meningen att jag ska jobba på en av två matcher under söndagarna. Tillsammans med DN-jobbet känns det som att jag har hittat en perfekt kombination mellan skrivande och TV. Känns mycket kul och inspirerande just nu. 16 Februari 22:14

DN ny uppdragsgivare...

Det här är mitt nya uppdrag från och med den 17 mars. Jag ska skriva fotbollstexter om allsvenskan i papperstidningen. Krönikor och om allt går väl reportage och intervjuer. Dessutom kommer jag att blogga på webben tre gånger i veckan. Tanken är också att jag ska jobba med VM i Brasilien men tyvärr från hemmaplan. Ser mycket fram emot detta uppdrag. Något nervös men samtidigt peppad.7 Februari 23:07

En av de vackraste sÄnger som finns...
2 Februari 22:52

"När lamporna slocknar"

Jag hade ingen aning om att Svenska fotbollsförbundet filmade sin medicinska konferens som dom genomförde på Scandic Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Rubriken som jag var med under var: "När lamporna slocknar". Det var jag tillsammans med Victoria Sandell Svensson och Daniel Tjernström.


Kolla och lyssna gärna om ni vill!
2 Februari 22:33

Expressen om mitt poddsamtal i AgendasÀttarna

Pelle Blohm sågar Glenn Strömberg.Pelle Blohm sågar Glenn Strömberg.

Sågar rivalexperten: "Pratar ju hela tiden"

ANNONS:
 
LÄS MER OM
 

De är två av svensk tv:s mest ansedda expertkommentatorer.

Men i SportExpressen.se:s podcast Agendasättarna riktar Pelle Blohm en känga mot konkurrenten Glenn Strömberg.

– Jag tyckte han var suverän tidigare, på den tiden när han var tyst. Nu pratar han ju hela tiden, säger Blohm.

Lyssna på avsnittet i mp3-spelaren, prenumerera ellerladda ner mp3-filen här.

LYSSNA
 

Proffskarriären innehöll spel i klubbar som Örebro, IFK Norrköping och Viking Stavanger. Men åren på planen har den senaste tiden hamnat i skuggan av en ny epok i Pelle Blohms liv.

Numera är han mest känd som expertröst i C More och Kanal 5. Det började med allsvenskan, men sedan dess har fokus skiftat till svenska herrlandslaget.

– Jag började bli rätt trött på mina egna åsikter. Och behövde en paus från allsvenskan. I samma samtal fick jag frågan om jag ville köra landskamper i stället. Så… det blev en märklig situation, berättar Blohm i SportExpressen.se:s podcast Agendasättarna.

"Strömberg var suverän"

Blohms tv-karriär har överlag präglats av spontanitet.

– Jag hade inte ens tänkt tanken på att vara expertkommentator innan det dök upp. Det var en utopi att hamna i en sådan situation. Jag tror många blev väldigt överraskade när jag började, säger han.

Han betonar också att han har valt att gå sin egen väg, utan att förlita sig för tungt på inspiration från branschens tunga namn.

– Jag bryr mig inte så mycket om andra experter. Jag lyssnar inte så noga. Jag tyckte Glenn Strömberg var suverän tidigare, på den tiden när han var tyst. Nu pratar han ju hela tiden, säger Blohm.

 


Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlÀgg