header
header
header
header
header
1 Februari 15:04

Snapshots frÄn vecka 5

Återigen en vecka med snötema och det gör ingenting även om jag innerst inne föraktar denna årstid. Sambon djupt förskyld och långa promenader med doggen har präglat helgen. Det sistnämnda är alltid kul. I snö. Hon älskar det jag hatar och då får man ställa upp. That´s life som tysken säger.

 
-Annars från veckan:
Möte med Eyra Media angående den kommande dokumentären om ÖSK som vi ska spela in. Jobbar på det finansiella och innehållet. Formen börjar sätta sig. Detaljerna ska vi gå djupare in i kommande vecka. Allt har dragit ut på tiden av olika anledningar men nu börjar det bli på allvar. Jag tror det kan bli bra.
-Jag har också tackat ja till att ingå i ett forskningsprojekt om maskulinitet och idrott, ett jämställdhetsprojekt. Det heter "Unga satsar jämt" och är finansierat av Almänna arvsfonden och drivs genom Örebro Läns Idrottsförbund. 
I veckan hade gruppen sitt första möte i Idrottens Hus i Örebro. Många hade fått förhinder men vi var väl runt fjorton femton personer på plats. Jag hade ett litet föredrag i en knapp halvtimma om mina erfarenheter inom elitfotbollen. Det var en sorts utgångspunkt för de diskussioner som sedan följde. Första mötet blev spretigt och ämnena for åt alla håll. Mer fokus är målet nästa gång. Lite splittrad var jag innan träffen då ämnet är svårt, brett och många gånger polariserat och ibland extremt. Jag var rädd för allt för mycket mjukisåskådning där tävlingsförståelsen skulle försvinna i en dimma av kravlöshet. Men oron var obefogad. Vi landade bra och jag tänker fortsätta delta i detta om jag bara kan göra någon nytta.
-Roligast har nog ändå varit att för första gången i livet ha skrivit en text till en poplåt. Göran Wiberg heter en kille som sjunger i ett band som heter Åstadens Poporkester. Han har gillat mina krönikor genom åren och frågade om jag ville sätta text till en av deras låtar. I torsdags satt vi med gitarr, dator, papper, penna lite vin och öl och jobbade ihop en låt. Det gick rätt bra, smidigare än jag trodde, och vi vi fick ihop en refräng som han tände på hårt och en i övrigt bra låt som bandet vill prova. Vi får se hur det utvecklas men kul var det.
-Till sist:
Veckans NA-Krönika läser nu under Trettio år senare.          

Kommentarer
StÀng
I'm not easily imrss

I'm not easily imrsseped. . . but that's impressing me! :)
Skrivet av: | 2015-11-19 22:37:54 |  Svara
 
There is a critical

There is a critical shortage of inviamrtofe articles like this.
Skrivet av: | 2015-11-12 02:43:49 |  Svara
 


22 Januari 13:31

The Pioneers Return

Just det. Den här lilla kortfilmen på dryga tolv minuter klippte jag ihop på iMovie i förra veckan. Jag har inte filmat(förståeligt eftersom jag är på bilderna) utan bara klippt ihop det ifrån en dvd jag fick 2006 men som var långrandig med eviga tomma sekvenser som behövde tightas till. Inledningen med berättarröst och filmade pressklipp och fotografier har jag fixat. Det märks säkert! Enjoy.22 Januari 13:26

Kort Ă„terkomstdagbok i vinterlandskapet...

Snön har rasat ner från himlen i två dygn nu och förvandlat den kolsvarta vintern till någonting ljust och blött. Åtminstone ett tag till. Den här hemsidan har inte använts sedan i mars förra året så jag misstänker starkt att ingen längre går in hit för att se vad som INTE händer. Ett mörker även här som kanske blir något ljusare framöver. Jag tänker inte lova någonting, eller tala om vad som kommer att ske eller inte ske här framöver. Antar att det kommer puttra lite grann angående vad som sker i mitt liv och saker runtomkring.
 
Vintern har varit lugn och utan några större uppdrag. Har varit mycket hemma och försökt lära mig lite nya saker om fotografering och enklare filmning. Köpte en ny kamera innan jul som jag lekt med. Foto och rörliga bilder. EN Panasonic FZ-1000. Har använt den mycket så här långt och det kommer bli mycket mer när värmen kommer. Har aldrig riktigt gillat att fotografera i kyla och snö. Min kreativitet försvinner i takt med att jag fryser om fingrarna. Och det gör jag hela tiden. Fryser. Kylan gör även min hjärna långsammare. Samma visa varje vinter. Har provat lite redigering i Lightroom men har fått rådet att gå över till photoshop även om det är svårare och nästan omöjligt att få grepp om helheten. Men jag är ute efter att mixtra med lite effekter och det verkar saknas i Lightroom. Det rörliga handlar om iMovie så här långt men även där säger folk till mig att byta upp mig för att kunna göra bättre och roligare saker.
Nerikes Allehanda rullar på med krönikorna. Utmärkt Örebro likaså men med enbart några få nummer per år. I februari ska jag in på Engelska skolan och kanske Karl Johans skola för att prata om hur man skriver krönikor. Hur jag jobbar med idéer och rena skrivandet. Ska bli intressant. Har också en bokad talarsession hos aktiva seniorer där dom vill att jag ska prata om mig själv och mitt liv med betoning på fotbollen. Sen ska jag bara igenom mars också för att komma igång med den allsvenska fotbollen på C More. Premiären är den 4:e april och sedan rullar det på fram till juni och U21-EM. Muntligt har jag gjort klart med C More och förutom det hoppas jag att skrivjobbet på DN fortsätter. Vi har pratat om det och jag väntar på ett förslag från sportchefen Martin Fransson. 
Det var väl allt i denna lilla återkomstdagbok. Jag hoppas att vi ses och hörs snart igen.
Peace and Love.
Pelle.18 Mars 22:41

Debut idag pÄ DN Sport


Idag var det debut för mig i mitt nya uppdrag att skriva för Dagens Nyheter. Det är en smygstart med bloggen först och till helgen kommer min första text i papperstidningen. En ny resa har inletts och jag hoppas att den ska bli stabil och bra utan för mycket negativ turbulens. Ser åtminstone fram emot detta rätt mycket. En chans att nå en bredare publik. Även en liten egotripp får jag väl säga.

DN hade en presentationstext i dagens pappersupplaga som förstås även finns på nätet.


Ni kan läsa presentationen på denna sida. Vill ni dessutom titta in och läsa min debuttext på bloggen så finner ni den under Blohm´s blogg. 
16 Mars 23:29

Have a nice St PatricksÂŽs Day!

Som de flesta vet som följer mig och mina texter så vet ni att jag är liten Irish nörd. Gillar det där landet, gillar musiken, dryckerna, kulturen, sporten och naturen. St Patrick´s Day firas den 17 mars.  
Här kommer en liten St Patrick´s Day lista med mest partylåtar men även några ballader att gråta till.
"Sìochaìn Agus Gra" 
3 Mars 22:29

Fotografering med C More. Ett sÀkert vÄrtecken...


Våren närmar sig och det betyder att den svenska fotbollen vaknar på allvar. Allsvenskan är inte långt borta nu och idag kom ett årligt vårtecken. C Mores obligatoriska fotografering av lagbygget som ska ta tittarna igenom den allsvenska säsongen. Jag är tillbaka som jag skrivit tidigare och det är bara att erkänna att jag saknat den sköna gemenskapen som gruppen står för. De flesta har jobbat i många år tillsammans men idag var det ett par nya ansikten också. De är hemliga än så länge. Men det är inte de fyras gäng på bilden. Tommy Åström i soffan, Jonas Dahlqvist, Jens Fjällström och me myself and I till höger förstås. Alla i kläder från Oscar Jacobsson i år. Om ni undrade... 25 Februari 21:23

FörelÀsning i Tegelbruket torsdag 27/2


På torsdag är jag alltså tillbaka i mina gamla hoods för att genomföra en föreläsning om mina val i livet och vad dom har betytt och och vilka konsekvenser det inneburit. Tjugosex år sedan jag flyttade. Även om jag förstås besökt Markbacken många gånger genom åren eftersom min mamma länge bodde kvar och även av nostalgiska skäl så är det ändå en lite cool känsla att få berätta sin story i denna miljö. Tror ingen hade trott det när jag växte upp som en blyg, lite skraj men även ite halvjävlig ung grabb.

Föreläsningen.
16 Februari 22:29

Comeback pÄ C More

Nu är det även klart att jag återvänder till C More och den allsvenska fotbollen efter min paus på ett år. Ska bli kul att ge sig ut på vägarna igen och möta kollegorna och fotbollsfolket. Först och främst är det meningen att jag ska jobba på en av två matcher under söndagarna. Tillsammans med DN-jobbet känns det som att jag har hittat en perfekt kombination mellan skrivande och TV. Känns mycket kul och inspirerande just nu. 16 Februari 22:14

DN ny uppdragsgivare...

Det här är mitt nya uppdrag från och med den 17 mars. Jag ska skriva fotbollstexter om allsvenskan i papperstidningen. Krönikor och om allt går väl reportage och intervjuer. Dessutom kommer jag att blogga på webben tre gånger i veckan. Tanken är också att jag ska jobba med VM i Brasilien men tyvärr från hemmaplan. Ser mycket fram emot detta uppdrag. Något nervös men samtidigt peppad.7 Februari 23:07

En av de vackraste sÄnger som finns...Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlÀgg