header
header
header
header
header
13 December 16:27

Audioboo på försök...

Har påbörjat en liten serie av tre minuters intervjuer via en funktion som heter Audioboo. Den här är den andra i raden men jag kommer strax lägga upp den första också. En träning för mig att intervjua personer live och ett lite kul inslag i vardagen. Säg gärna vad ni tycker om det ni ser och hör. Tanken är åtminstone att den här ska följa med mig under nästa år så att det blir en längre serie av olika ämnen från både Örebro men även när jag är ute och reser i olika forum. 

Kommentarer
Stäng
15.12.2008Ravane Nay

15.12.2008Ravane Nayara disse: Queriia passagens para curitiba partindo de Recife.o mais barato potaavel.Disas:Ids: 03/01/09Volta: 12/01/09Ou qualquer outra data próxima à essas.Obrigada -4Was this answer helpful?
Skrivet av: | 2016-06-30 13:54:06 |  Svara
 
Jag ber att fe5 he5l

Jag ber att fe5 he5lla med Olov L. Castafiores juveler e4r fre4mst av alla Tintin-album i mitt tycke.Jag tckeyr att intrigen fungerar utme4rkt (vilket den de4remot inte gf6r i en del andra Tintin-album som i det barockt lf6jliga dubbelalbum de4r han e5ker till me5nen!) men e4ven om man bortser fre5n intrigen se5 innehe5ller ju albumet se5 mycket mer. Den fantastiska Castafiore en Haddock i hf6gform zigenarna m.m.Lysande helt enkelt.Men som sagt smaken e4r olika och de4rom tvista inte de le4rde. :-)Kf6r he5rtBellis
Skrivet av: | 2015-11-19 20:36:48 |  Svara
 


13 December 15:53

Blohms Dublin i maj 2014


Det börjar närma sig nu. Contour Air´s resekatalog för 2014 kommer snart ut och där kommer ovanstående sida finnas med. Blohms Dublin som jag skrivit om tidigare. En intensiv femdagarsresa i maj nästa år med sport, historia, natur, dryck, musik och nöje. En gruppresa med visst utrymme för egna promenader och nattliga äventyr.

Men det kommer även finnas möjligheter att boka egna skräddarsydda resor helt efter smak och intresse. Förutom ovanstående områden kanske golf eller mer äventyr runt om på Irland. Ja kanske till och med Nordirland om intresse finns.

Jag finns här förstås. Men även på pelle@blohm.se eller 070-5707373.
Hör gärna av er så kan vi prata lite om Irland och dess fördelar. 

"Síocháín Agus Gra" 12 December 13:04

Blohm lucka nr 9: Spotifylista med musik för julen

NA har frågat 24 stycken Örebroprofiler om dom vill sätta ihop en personlig Spotifylista att lyssna på under den kommande julhelgen. Det behövde inte vara julmusik utan musik man gillar rent generellt. En kort motivering ville dom också ha med. Så här lyder min:""Julen är en glädjens högtid. En tid då familjer samlas och stärker sina band. Men julen innebär även en massa andra känslor för människor. Kärlek, sorg, ensamhet, rädsla, brustna hjärtan och längtan. Den här listan är en rad låtar som ska spelas efter att röken från middagar och julpaketsöppningar lagt sig. Lugna låtar till den sista glöggmuggen. Det är stämningsmusik för de som ser glädje och tröst i det sorgsna och hoppfulla. Sånger från mig till er…"

Å här är listan: Blohm i NA12 December 12:54

NA-Lördagskrönikor
20 November 23:11

Magasinet Utmärkt ÖrebroHär kommer två bidrag från mig som är skrivna för magasinet Utmärkt Örebro vinter 2013/2014

18 November 22:50

Jobba gratis? Nej tack.

Idag fick jag en förfrågan från ett mediabolag i huvudstaden om jag ville åka upp och vara med dom under Sverige-Portugal i morgon. Som gäst, men som fotbollsexpert. Jag frågade om det var jobb? Njääeaa..., mer som gäst, men som fotbollsexpert. Jag frågade om det ingick betalning? Svaret va nej eftersom dom hade så många gäster. Men resan skulle jag få betalt för… 

Jag tackade nej. Har börjat göra det. Rätt ofta får jag förfrågningar om att delta i olika saker, som gäst, men som fotbollsexpert. Gratis. Genom åren har jag farit runt på mycket sånt för att det kanske är bra för att man syns å hörs. Lite PR, typ. Som många sagt till mig som någon lugnande motivering.
Men ärligt: Jag tror inte många jobb kommit till mig för att jag ställt upp utan ersättning på annat håll. Mina jobb har kommit genom att det funnits personer som trott på mig. Sedan har jag gjort mitt jobb ordentligt och så har jag fått fler jobb. Klart också att rätt kontakter betyder en hel del. Men inte för att jag jobbat gratis i någon mediekanal.
 

Jag säger inte att jag aldrig kommer göra det igen men jag lever på det här. Det är mitt jobb. Det funkar inte med gratisjobb. Frågan är då om det kommer sluta ringa helt eller om de som ringer erbjuder jobb med ersättning?
Det är en rädsla, eller snarare oro, som följt med under alla år i mediabranschen. Att det slutar ringa. Men jag får sluta oroa mig nu. Fungerar det inte får jag helt enkelt försöka göra något annat.  
17 November 16:16

Min lördagskrönika i NA
17 November 16:06

Ordförande Blohm in action...Ordförande Blohm in action på mediautbildningen hos Länsstyrelsen tidigare i veckan. Ni kan läsa mer om vad och varför i inlägget under det här. Kan bara konstatera att jag hade två väldigt roliga talarsessions inför två mindre grupper på ungefär tio-elva personer i varje. Jag var en aning osäker innan vad exakt uppdragsgivaren ville ha ut av mig men jag tolkade det rätt och reaktionerna efteråt var väldigt positiva vilket gladde mig rejält. Det känns som att jag har någonting här som jag kan bygga på och göra någonting ännu bättre av och förhoppningsvis kunna ge mig ut och förmedla till fler än Länsstyrelsen i Örebro.11 November 23:58

Mediautbildning för Länsstyrelsen i Örebro


Påbörjade ett roligt uppdrag idag. Är en del av Länsstyrelsens mediautbildning som håller på den här veckan. Vid två tillfällen, måndag och onsdag, kommer jag att ha ett 45 minuters pass där jag berättar om mina erfarenheter från de tolv år jag jobbat som journalist. Fokus ligger på TV och radiojobben där jag ger en inblick i hur det är och känns att stå framför kameran i olika sammanhang samt hur man inte bör bete sig.
Utgångspunkten är Ensam i Astana(Kazakstan) och plagiataffären i NA där chefredaktören snodde stora delar av en av mina texter. Sedan hur allt började och lärdomar genom åren. Jag berättar anekdoter, bland annat om hur olika människor kan reagera när kameran slås på vilket man aldrig kan vara säker på samt arbetets avigsidor med skäll, hån och hot.
Plus en hel del saker till. Som sagt, kul och utvecklande även för mig. 11 November 23:30

Två lördagskrönikor!Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlägg