header
header
header
header
header
23 Augusti 12:16

NA Webb-TV

Blohm och Axén på NA Webb-TV om veckans händelser runt ÖSK fotboll!

Alexander Axén är fotbollsexpert på NA Webben och tränare för Rynninge IK i division 2.
Han har även förts fram av många som en kandidat till positionen som ÖSK-tränare.






Kommentarer
StÀng


21 Augusti 09:10

Intervju pÄ FotbollDirekt.com

Från en intervju på FotbollDirekt.com igår vill jag bara göra ett förtydligande. I frågan om eventuella kommande tränare dammar jag av Sören Cratz som ett av namnen. Vill bara påpeka att detta enbart gäller den kortsiktiga lösningen under höstens sista åtta matcher. Sören är en person som är duktig på att ingjuta mod, glädje och tro i ett lag, dessutom ställer han höga krav på prestationerna. Men för framtiden bör ÖSK välja ett annat namn. Där behövs en visionär liknande Tony Gustavsson i Hammarby, en person som kan och vill bygga hela organisationen runt laget, en person som klarar elitsatsningen och tar vara på den enormt starka ungdomsfotboll som finns i Örebro Kommun.




20 Augusti 21:49

Mörka moln över Örebro

Var på 50 års fest i helgen. I vackra Arkösund utanför Norrköping. Vi hade tur med vädret, sol och nästan ingen vind alls. Så viktigt när delar av partyt hölls utomhus. Det var ett jävla drag. Som relativt nybliven medlem i 40 klubben är det en stor tröst att inse att man inte behöver ge efter för någon åldersnoja. För kan man rocka som de här "gubbarna och kärringarna" där dom är i mänsklighetens historia, ja då är livet gott. Förbannat trevligt var det hur som helst, och sent blev det.

Dagen efter satt jag på passagerarsidan i bilen hem, för säkerhets skull. Landade sedan i en för Örebroare sorglig historia. På Behrn arena lekte AIK med vilsna, håglösa svartvita fotbollsarbetare. AIK är visserligen riktigt starka just nu, och roliga att se, men ÖSK? Det vi fick se var det totala sammanbrottet. Man kunde känna den ödesmättade stämningen över hela arenan. Något var på gång, matchen kändes som ett avslut på någonting. Det var därför jag för första gången i år gick på presskonferensen. Något dramatiskt kunde ske, det vibrerade i lokalen trots att den var ganska glest befolkad. Richard Norling kunde för en gång skull sitta lugnt tillbakalutad medan de lokala medierna gick hårt åt Patrick Walker. Men Norling led säkert med sin vän och före detta kollega och gjorde allt för att ge honom stöd. Men inget hände där och då.

Blev ändå inte överraskad när jag på måndagen nåddes av nyheten att Walker är sparkad. Det låg som sagt något i den tunga, syrefattiga luften över Örebro. Att sparka tränare är visserligen en sällan lyckad taktik och normalt brukar jag inte propagera för det men denna gång fanns det ingen återvändo. Laget har fallit samman till en liten blöt fläck där ingenting återstod. Man har med blotta ögat kunnat följa den utvecklingen de senaste månaderna. Hängande huvuden, ingen glädje, skrala resultat och en tilltagande oro i laget. Walkers auktoritet som ledare vacklade rejält. Skutan hade ingen kapten längre och då går man för eller senare under eller också infinner sig ett myteri. 

Ändå är han förstås inte ensam bärare av skulden. ÖSK:s trupp har varit tunn, styrelsen har haft lång tid att hitta förstärkningar men missat målet. Om det beror på svårarbetad marknad , fega och tveksamma beslutsfattare eller något annat vet jag inte. Men däremot kan man nog säga att beslutet att ta bort Walker borde ha kommit tidigare. Där har styrelsen darrat i sitt beslutsfattande, enligt mig. 



16 Augusti 18:06

Mardrömmen i DĂŒsseldorf

Det är många som går hårt åt Elfsborg nu efter deras taffliga insats mot Valencia borta i kvalet till Champions League. Hårdast är Jan Majlard i SvD som kallar Boråsarnas insats för skamlig. 
Nja, jag vet inte om jag skulle uttrycka mig riktigt så hårt men fegt och tafatt var det. Vad anledningen till det är vågar jag inte uttala mig om. Men enbart klasskillnad alena tror jag inte på. Ibland blir helt enkelt allt fel från början.

Jag vet nämligen hur det är. Fortfarande kan jag skrikande vakna mitt i natten med kallsvetten rinnande nedför ryggraden när min minnesbank  skakar fram bilder från en match i Uefa-cupens första omgång 1991.
Jag spelade i ÖSK och vi mötte Ajax borta i Düsseldorf(ett straff för Ajax efter att supportrarna bråkat) inför 18 000 åskådare. Ajax hade ett stjärnlag med spelare som Danny Blind, Jan Wouters, Frank de Boer, Aaron Winter, Brian Roy, Stefan Pettersson och en mycket ung Dennis Bergkamp för att nämna några. Vi skulle naturligtvis inte ha en chans och det blev vi påminda om från alla håll. 

Vår självsäkra taktik gick, precis som för Elfsborg, ut på att hålla tätt bakåt för att hålla siffrorna nere och hoppas på mirakel på hemmaplan. Respekten var så överdriven att vi knappt försökte hålla i bollen och ta oss mot motståndarmålet. Det var pinsamt, det om något var en skamlig insats även om Ajax vid den tiden verkligen var ett av europas topplag. Efter 29 minuter plockade Ajax ut en försvarare och satte in en till anfallare, så extremt defensiva var vi. Och som jag fick jaga boll. Minnet sviker visserligen ibland men jag tror inte att jag rörde bollen mer än högst fyra gånger på hela matchen. En gång bröt jag en passning ut till inkast, en annan gång slog jag en fem meters pass ut mot kanten till Magnus Erlingmark och den tredje gången jag träffade bollen for den in i mål över Anders Karlsson i målet efter att jag styrt en frispark från Dennis Bergkamp. Den sista träffen har jag visst förträngt men när jag läser "Boken om Örebro SK" av Christer Blohm(inte släkt) så påminns jag av att jag visst nickade bort en hörna vid ena stolpen som domaren dömde mål på eftersom han tyckte att jag stod innanför linjen. Det var 2-0 det, sedan gjorde Stefan Pettersson även 3-0 innan matchen var slut. Men det hade om Ajax satt femtio procent av sina chanser kunnat bli 10-0. 

Den enda trösten med den kvällen var att livet går vidare och att fler internationella matcher skulle komma med ett något bättre resultat. Något bättre alltså...



14 Augusti 21:27

Bulletin angÄende en avstannande tv-karriÀr

Benflisor som nästan yrde omkring inne på Råsunda, halvkrossade fingrar, armbågar i ansiktet och vansinniga tacklingar med mer vilja än hjärna. Det var Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby i ett nötskal. Rätt trevligt ändå någonstans där emellan alla galna upptåg. Det är med andra ord ett rätt skönt jobb att få sitta i Canal Plus-sändningarna och uppleva de här derbybataljerna. Ett privilegium.

Men blir det någon Premier League-fotboll för dig i vinter då?
Frågorna kommer allt oftare från allt fler håll och någonstans påstås det att jag står som väntande resurs i bakgrunden i Canal Plus korridorer. 
Som en reserv liksom. 
Men jag har aldrig varit en speciellt lojal reserv. 
Jag har alltid sett mig som en vinnare. Tänker inte stå med mössan i hand och vänta på allmosor.

Fakta är att jag just nu inte har kontrakt med någon kanal eller produktionsbolag till några sändningar under hösten, vintern, våren. Den allsvenska fotbollen i Stockholmsområdet är en muntlig historia som jag hoppas kunna köra vidare på tills SM-bucklan är utdelad i november. Likaså är det med radiosporten och PPV-sändningarna, inga kontrakt alltså. 

Canal Plus visar just nu inga tecken på ett framtida intresse mer än som en eventuell gäst i ett planerande söndagsprogram och Kanal 5 och Kanal 9 visar inga tecken på att vilja visa internationell klubblagsfotboll på denna sida nyår, inte med studio i alla fall. Vintern riskerar därför att bli mörk och lång när det kommer till mina TV-uppdrag.

Har därför börjat se mig om efter andra alternativ här i livet. 
Men men... det svänger kraftigt i den här branschen och jag var inte direkt oförberedd. Telefonsamtalen från huvudstaden har inte direkt misshandlat mobilen det senaste halvåret. 
Och i Örebro kan ingen höra dig skrika.

Men följ mig gärna i den mer positiva banan som skribent. Där uppskattas mitt jobb på ett helt annat sätt för närvarande.







14 Augusti 18:29

Manchester City intervju pÄ Eurosport.se

 
Efter att i våras blivit tvungen att skärskåda bottenstriden av Premier League via Kanal 9:s sändningar blev jag helt plötsligt en fullfjädrad expert på Manchester City. Inte visste jag då att klubben en sommar senare via Sven-Göran Erikssons intåg skulle bli en av Englands hetaste fotbollsklubbar. Så när Eurosport ville ha expertutlåtanden till sin nya sajt i ämnet Premier League gick City-lotten till mig. Resultatet ser ni nedan. Några märkliga formuleringar där jag knappt själv vet vad som menas får ni stå ut med.
 
"Pearce var en katastrof"
 

Fotboll Premier League 

"Pearce var en katastrof"

 
Eurosport.se tog en pratstund med experten Pelle Blohm om Svennis chanser att lyckas i Premier League. Blohm 
har starka åsikter om Pearce och Sven Göran Eriksson.

Har pressen på Svennis varit så hård som den beskrivits i media?
- Jag tror att han visste vad han gav sig in i så det var ingen panik på det sättet. Hans ledarskap har alltid präglats av lugn och stabilitet. Kritikerna kallar det tråkigt men han är väl medveten om det, det har varit likadant genom hela hans karriär.

Vad säger du om truppen Manchester City har?
- Det har kommit in många spelare på kort tid så det kan bli svårt att få ihop det. Tittar man på truppen nu jämfört mot förra året så ser man redan stor skillnad. Årets lag är mer kreativt och mer fartyllt. Petrov är intressant, rörlig och duktig och kvick i agerandet. Elano, brassen, riktigt bra kille centralt och Bianchi är också rätt spelartyp. Det är lite Inzaghi-varning på honom när han ligger där framme och hugger. Det är den typen av anfallare som City behöver.

Folk runt fotbollen har sagt att Svennis har tagit över en väldigt dålig trupp. Har de värvat tillräckligt med spelare enligt dig?
- Det beror på vad målet är från deras sida. Ska man nosa på Uefa behöver man ha in några spelare till. Förstauppställningen ser intressant ut, men det gäller att de blir trygga med varandra eftersom Premier League är den svåraste ligan att acklimatisera sig i.

Är det inte svårt att spela ihop så många spelare på så kort tid?
- Allting beror på hur bra spelarna är, men givetvis är det svårt. Han har värvat rätt folk, kreativa spelare framåt och en bra stomme bakåt. Det är alltid en trygghet att bygga bakifrån. Richard Dunne är kung hos fansen men jag tycker inte han är så bra. Han gjorde många misstag ifjol.

Hur mycket måste de förlita sig på att Bianchi levererar kommande säsong?
- Han är en av de som måste lyckas. Men det är viktigt att det offensiva mittfältet funkar bra. Får han vara frisk är han skön att ha där framme. Jag antar att han kommer att sälja av en del anfallare.

Hur är rollfördelningen mellan Backe, Grip och Svennis?
- Det vet jag faktiskt inte, jag har pratat med dem om det. Svennis står och spanar och tar ut laget. Grip är en länk och kollar motståndet och analyserar motstånd och spelare.

Vilken atmosfär vill han ha i ett lag?
- Han pratar mycket med spelarna, ger dem tillit och förtroende och tar hand om dem. Han bygger på vissa starka personer som han kan hänga upp det på, starka ledare. Mancini och Beckham är utmärkta exempel på det.

Finns det en chans att City blir en stor svenskkoloni?
- Jag är helt övertygad att det är professionellt med alla svenskar där nu. Han kommer nog inte visa mer intresse för svenska än andra. Isaksson är svensk men Svennis jagar en ny målvakt ändå.

Vad kan Manchester City åstadkomma den här säsongen?
- Pearce var en fullständig katastrof som coach i City, ingen disciplin, och ingen ordning och reda. Kan Svennis få en bra start och vinna ett par matcher kan han få med sig spelare, klubb och fansen. Man ska inte förvänta sig en topplacering. Det är jättesvårt att tippa men någonstans i mitten tror jag. Klubben börjar ju på nytt, från noll på något sätt. Svennis markerar tydligt vad han vill.

Vilka tror du vinner respektive ramlar ur Premier League?
- Jag tror att United kommer att göra det igen. Det kommer vara ett race mellan Chelsea och United, samt Liverpool om de får stabilitet kan de fightas med. Jag har svårt att se att Derby stannar kvar och Wigan var ju i prinicp ur förra året. Nykomlingarn får det alltid svårt och Middlesbrough är intetsägande lag. Med lite oflyt kan de hamna rätt långt ner. Vad gäller City så har de ju förutsättningar att värva om det krisar sig.

ÖVERGÅNGAR:

Nyförvärv: Sven-Göran Eriksson, t, klubblös, Valeri Bojinov, f, Fiorentina, Elano Blumer, mf, Shakhtar Donesk, Verdran Corluka, b, Dinamo Zagrab, Javi Garrido, b/mf, Real Sociedad, Rolando Bianchi, f, Reggina, Gelson Fernandes, mf, FC Sion, Geovanni, free transfer, Martin Petrov, mf, Atletico Madrid

Förluster: Joey Barton, mf, Newcastle, Sylvain Distin, b, Portsmouth, Trevor Sinclair, mf, Stephen Jordan och Hatem Trabelsi fick inga nya kontrakt

Eurosport tippar:8
Sven Göran Eriksson tog över City för drygt två månader sedan. Det tog dock en stund innan den svenske tränaren fick likvida medel till sitt förfogande på grund av oklarheter beträffande ägaren Thaksins förmögenhet. Men sedan det rasslade till i kassan har Svennis inte varit rädd för utgifter. Bojinov, Bianchi, Elano, Geovanni är några av de som värmlänningen har köpt in. Nu återstår bara det viktigaste, att få alla att fungera ihop. Bianchi och Bojinov är två anfallare med målsinne och kan bli nyttiga för City. Eurosport.se tror att Svennis överraskar och får mittfältet med Petrov, Elano och Geovanni att fungera samt att Bojinov och Bianchi levererar. Grattis till en plats bland de bästa tio Svennis!

Fredrik Jönsson/Mårthen Bergman - eurosport.se

 

 

 




12 Augusti 22:15

Oddsetkungen

Redan under Com Hems tidigaste ppv-sändningar gjorde jag mig ett stort namn som resultattippare av rang. 
5 000 fick varje expert att bolla och trixa med på oddset under en allsvensk säsong. Man skulle få summan att växa och sedan vid bokslutet i november jämföra med de andra experterna i sändningarna. Det blev fiasko, för oss alla. Men jag kom inte sist. Det räckte för att av några få ironiska själar skulle kalla mig för oddsetkungen.

Dock så fick jag trots det ryktet om att vara en eländig tippare. Det går inte att gömma en sanning även om man klär in den i ironi. Det var rätt elakt men inte helt oförtjänt. 
Nu var det en tag sedan jag behövt konfrontera en så krass verklighet där jag "måste" tippa resultat och eventuella vinnare i en hel allsvensk omgång. 
I aftonbladets allsvenska rosa lördagsbilaga fick jag en helsida att sia om kommande resultat och graden av hetta i de matcherna som spelades. Jag skrev texten själv för att slippa bli tolkad på ett felaktigt sätt. Inte så att jag inte litade på journalisten men det är lätt att märkliga fraser printas ner i de snuttifierade sammanhang de här expertutlåtandena kommer om man inte peter ner exakt hur man tänker. Men hjälpte det? Blev det bättre?

Om jag säger 0-5 mellan Kalmar FF och IFK Göteborg då förstår ni att jag hade 0-0 som slutresultat. Om jag säger 2-2(2-0 stod det felaktigt i bladet trots att jag skrev allt själv) mellan Gais och Helsingborg så vet ni nu att HIF vann med 3-0, sedan spöade förstås BP ÖSK med 3-1 hemma där jag förutspådde en bortavinst med 1-2. 
Ve och fasa. Bedrövelsen kom över mig i mitt jag-vill-alltid-ha-rätt-ego-tänkande. Trovärdigheten skadad? 
Men AIK vann i alla fall mot Gefle hemma, 1-0, där hade jag 2-0. det får ändå anses nära och nästan godkänt. 
Om nu bara Djurgården gör sitt och vinner i morgondagens Stockholmsderby mot Hammarby och Malmö FF chockar världen mot Halmstad BK så har jag ändå uppnått en anständig nivå i gissandet av den här helt fucking omöjliga allsvenskan. Annars... nä, jag vägrar tänka sådana tankar innan matcherna spelats.



9 Augusti 20:52

Woody Allen-land i filmkris

New York var stort och fantastiskt. Har svårt att slita tankarna därifrån trots att jag nu varit hemma en dryg månad.
På bokhandeln Barnes & Noble på fifth avenue köpte jag en mycket tjock och väldigt tung bok med fotografier från olika filminspelningar i stadens miljöer. Film och teveprogram från 1966 till 2006 är representerade i boken som heter "Scenes from the city-Filmmaking in New York". Här paraderar skådespelare som Woodey Allen(förstås), Diane Keaton Al Pacino, Dustin Hoffman, Donald Sutherland, Robert De Niro, Jane Fonda, Will Smith, John Travolta, Meg Ryan, Jack Nicholson, Samuel L Jackson och resten av hela filmhistoriens bästa och största stjärnor. Filmer som Taxi Driver, Shaft, Annie Hall, Gudfadern, Saturday Night Fever, The Professional, American Psycho, French Connection och Spike Lees Do the right thing är alla inspelade i The Big Apple. 

Det är just det här som är New York för mig. Det är därför staden har sådan lockelse. Man är uppväxt och inkapslad av vyer från staden via filmer och annan populärkultur. Även en stor del av min musikhistoria har snurrat runt på Manhattan och de andra stadsdelarna. Bob Dylan som började här, Patti Smith som är New York även om hon under en längre period bodde i Detroit med sin man Fred Smith från kultbandet The MC5. Men även Iggy Pop(från Detroit) som bott länge i asfaltsdjungeln är en kung och självklart The Ramones som bildades i Queens och blev punkrörelsens ledarhundar.

Nu kan New York som filmstad vara hotad läser jag i SvD. Borgmästare Bloomberg vill försvåra möjligheterna att spela in på plats och kräver(som vanligt i USA) en tung ansvarsförsäkring för de som ska filma. Det är nog inga problem för de allra största filmbolagen men desto större för mindre independentfilmare. Detta ska läggas till ett tidigare förslag som lagts på is om film och fotoförbud i tunnelbanan. En protesorganisation har förstås startats med regissören James Cameron, Patti Smith och Michael Stipe från REM som frontfigurer, detta allt enligt SvD.

Att tider och prioriteringar förändras kan man utläsa från Borgmästare John V. Lindsay citat från1967.

"It irritated me that the New York film scene was languishing.
We had the talent, a vast variety of skills and locations, everything
a filmmaker would want for shooting in a big city."

Detta sagt inför grundandet av The Mayor´s Office of Film, Theatre and Broadcasting.

Vi får väl se hur det blir i framtiden. Kan bara hoppas att vi får fortsätta njuta av autentiska NY-miljöer i filmer och slippa digitalt framställda scener från ett skrivbord. Men njut så länge ni kan. 




8 Augusti 23:06

SommarÄngest och Johnny Cash

Värmen har förlamat mig. Jag har legat i en solstol i min trädgård och stirrat upp i himlen. Det har varit skönt. Men passivt och förlamande. Man får inte vara sådan nu. Semestrarna är slut och det är dags att börja jobba. Jag jobbar en trappa upp, ibland när en deadline står framför mig. Andra gånger åker jag till en fotbollsarena och pratar fotboll i teve med kollegor. 
Sedan ligger jag där igen. Ledighet är farligt om man har det för länge. Rutinerna rubbas och instinkten försvinner. Som frilans är det ännu farligare att vara ledig. Men det är även en fördel. Att styra sitt liv själv är en ynnest. Men man måste ha disciplin. Annars ligger man där med näsan i vädret och solen som steker fett. 

Jag ringer också en massa samtal mellan varven in i köket efter kaffe och vatten. Man vill ju fylla den tomma frilanskalendern inför hösten. Gillar inte sånt. Att ringa och tigga. Vet inget än, vi får se... 
Läser rader av tidningar på altanen, måste uppdatera livet omkring än. Ser på teve, eller hellre dvd. "Walk the line" till exempel, filmen om Johnny Cash och hans liv. Mycket bra om man gillar kultsnubben med den mörka starka rösten. Det gör jag. Sedan lite kaffe igen, läser klart en bok och börjar på en ny. En är ett recensionsuppdrag. Funderar en del på hur jag ska inleda men tänker bort och tar tag i det dagen efter idag. 

Läser en rad bloggar och förundras över vilka händelserika liv alla lever. Hur hinner dom med allt, alla coola fester, eleganta maträtter med fina franska namn, krogar, nattklubbar, branschfolk. Människor som alla har lustiga smeknamn och jobbar med något djupt viktigt, eller har båt, springer förbi. Hur kommer dom ihåg alla människor som flimmrar förbi. Avundsjuk. Jag har varit på en stor fest i sommar, men jag har festat fler gånger. Ska på en till. Sedan får det vara nog. Får läsa bloggar istället. Och skriva.
Imorgon måste jag tycka någonting igen. Får se vad det blir. Jag kanske överraskar och inte tycker någonting. Va jobbigt, jag förväntas ju att tycka nåt. Men roligt vore det onekligen. Hur skulle folk uppfatta mig då? Trist?!

Sedan kom åskan och regnet. Det öste ner i massor av minuter. Då gick jag in och stängde altandörren. Kanske blir luften friskare efteråt, tänkte jag. Kanske släpper förlamningen. 
Men det vore gott med ett par knäckemackor med sötsenap och kalkon. Jag tror jag får se efter i kylen, å skåpet.



3 Augusti 17:06

Rolling Stones och den stulna meritlistan

En vän från Göteborg ringde igår.
-Tjena Pelle. Du, jag vet att det är kort varsel men jag har en biljett till Rolling Stones över. Kan du komma?
Jag skruvade på mig, nja. Du vet tjejen är ledig på fredag å jag måste upp tidigt på lördag ser jag i kalendern, har en bok att recensera och det är långt med bil och tåget är säkert fullt och sedan... Bullshit, bullshit!
Va fan har hänt med än? 40 och stendöd, eller?
Hur ofta blir man bjuden på en biljett till ett av historiens största rockband? Pinsamt Pelle!

Hade man varit 20 år hade jag lagt in tandborsten i innerfickan på jackan, stoppat ner någon tusenlapp i brallorna, stannat till vid bolaget och köpt ett par bira och sedan dragit ner till västkusten. Vad som sedan hänt hade varit en överraskning.
Inte för att jag är någon Rolling Stone fan, så av den anledningen gråter jag inte men det är väl inte helt omöjligt att det nu verkligen(även om det sagts förut) är sista svängen med gänget. Och jag som aldrig sett Jagger och hans pensionärer tidigare borde väl kanske ha gjort det. Det är svårt att på allvar stå upp och vara trovärdig rockare om man aldrig sett RS.

Men jag skyller på fotbollen som tog min meritlista till livebandsscenen som gisslan. Det var bara att välja. Hultsfreds festivalen eller träning. Konsert på Hovet eller match. Surfpunk på Svea Källare i Peking eller ladda med pasta i hemmet.
Och jag valde träning, match och pasta. När jag sedan lagt av och har tid då har jag blivit bekväm och tappat suget. 
Då ska helst konserten vara i trädgården. Nä, jag är så trist att jag 99 gånger av hundra väljer CD-paketet hemma än drar 30 mil för ett riktigt gig.
Paradoxen är att om nån barmhärtig jäkel packar ned mig i en väska och tvingar in på arenan då är jag salig när jag går därifrån. För jag älskar ju egentligen den kraft som finns i livemusiken. 



Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlÀgg