header
header
header
header
header
3 Juni 11:42

24 Hour Party People


Kommentarer
StÀng
Tack ff6r allt stf6d

Tack ff6r allt stf6d!!!Just nu bearbetar jag VD Jan Forslunds faastntika uttalande om att ALLA pe5 Trafficare har ff6rsta tjing pe5 jobben att ste4da te5g ..HANDPLOCKNING Pc5Gc5R Fd6R FULLT Pc5 CST OCH HAGALUND.Sen ff6rsf6ker jag sme4lta att han sagt att handikappade och le5ngtidssjukskrivna inte e4r att te4nka pe5 .vem fan e4r handikappad eller le5ngtidssjukriven och kan jobba 10timmarspass 14 ne4tter/me5n och grundste4da te5gen i Hagalund?????Jag som inte blivigt HANDPLOCKAD fre5n trafficare e4r alltse5 handikappad och le5ngtidsjukskriven ..Just nu e4r jag se5 je4vla kre4nkt att jag inte vet vad jag ska se4ga eller hur jag ska ste4lla mig till allt det he4r som he4nder o ff6tter!Men ge5 ge4rna och grundste4da sj te5gen fred natt lf6r natt o sf6n natt med ett glatt humf6reller hur?Jag te4nker inte sluta demonstrera dela flygblad och skriva pe5 fejjan om vad som pe5ge5r just nu pe5 min arbetsplats.Jag e4r ju handikappad/le5ngtidssjukskriven se5 mig vill ju inte SJ ha som te5gste4dare efter 22 e5rs le5ng o trogen tje4nst .Ne4 kampen forts och jag e4r medlem i Seko facket som ve4grar he5lla tyst!!!!He4ls. Annika te5gste4dare i Hagalund sen 1989.
Skrivet av: | 2015-10-15 06:26:08 |  Svara
 


3 Juni 00:36

KÀrlekens famn-Ett förord till Gais supportrar...


Den här boken borde jag ha skrivit om mycket tidigare förstås då jag redan innan jul var nere i Göteborg på relaesefesten på Pustervik. Jag var inbjuden eftersom jag fått äran att skriva förordet till boken vilket inte var meningen från början. Men Patrik Persson, Peo Ek och Robert Lindberg, som skrivit och utformat boken tyckte att min text, som skulle legat på annan plats, istället fick inleda den historiska resan vilket gör mig rätt mallig. Anledningen till att jag inte skrivit nått är att jag inte brytt mig så mycket om min hemsida överhuvud taget tidigare eftersom den varit under operation uppfräschning. Men nu är det nystart i det tysta kan man väl säga. 

"Vilka har Sveriges bästa hejarklack" är intressant även för de som inte håller på Gais. Korta och halvlånga texter, bilder och inblickar i en supporters liv on the road från födseln 1971 fram till begravningståget till Örebro 2012. Som dom själva uttrycker det.
Historien om Gaisklacken är humor, rövarhistorier och rena fakta. Det är himmel och helvete, det är underhållande, intressant och ett grymt dokument. Dessutom: För mig som aldrig levt ut ett supporterskap utan hållt mig på planen från dag ett är det även en sorts utbildning till samma värld jag ingått i men ändå inte alls.
Samma mynt. Två sidor. Det är en snygg å schysst bok helt enkelt. Köp och läs!

Som sagt. Jag fick skriva förordet. Ni läser det här under Kärlekens Famn 



31 Maj 22:47

Ur senaste "UtmĂ€rkt Örebro"




31 Maj 21:50

Words!




25 Maj 13:31

Susan Cain om de introverta i vÄrt samhÀlle

För någon månad sedan skrev jag en krönika om Susan Cain och hennes då kommande bok om vårt västerländska samhälle där de extroverta regerar och de introverta inte får plats eller blir förstådda. Jag la då även in en länk till en föreläsning hos TED på Facebook som jag verkligen gillade. Här under dyker hon upp i en kortare TV-intervju. Jag gillar ämnet. Intressant och värt att reflektera över.   



25 Maj 00:27

NA-Krönikor




25 Maj 00:09

VÀggmÄlningar i Bogside, Derry Nordirland

« Föregående » Nästa



24 Maj 23:55

We came because we heard about Ze Harp...




24 Maj 21:12

Is mise Pelle Blohm...




10 April 23:51

Boulevard i P4 Radio Örebro

Under onsdagen var jag med i Arne Holmbergs program Boulevard i P4 Radio Örebro. En knapp timma där vi avslappnat snackade som om vi satt på ett kafé eller hemma i soffan. Om musik, om förändringarna i mitt yrkesliv, lite Kina och en del annat. Det är verkligen en ynnest att få möjlighet att medverka i ett sådant program.

Å jag säger det varje gång möjligheten dyker upp: Radio är verkligen kul och något jag skulle kunna tänka mig att jobba med.

Jag hade även skickat in en Spotifylista till programmet där jag mellan snacket spelade låtar från den. Tolv låtar finns på listan, jag hann väl med att spela knappt hälften vilket känns okej. Resten finns på Boulevards hemsida och deras lista. Eller min här ovan förstås.

Ni kan lyssna på programmet under Boulevard P4 Örebro:
Klicka på den rosa knappen med ljudmegafonen till höger:
Min del börjar 1.04.00 in i programmet.
Rock on!



Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlÀgg