header
header
header
header
header
17 Juni 17:47

Koppartrans i Estabo, Åsbro

« Föregående » Nästa

Kommentarer
StÀng


12 Juni 21:45

"Jag Àr bÄde listig och stark" En bok om Olle...

Jag lyssnade en hel del på Reeperbahn under 80-talet och gör det då och då fortfarande. Men jag följde aldrig med Olle när han gick in i soloartistens värld. Han hann släppa två skivor innan jag återigen gick in i hans värld via den undersköna plattan "Tack" som kom 1995.
Just den betydde enormt mycket för mig under mitt proffsår i Kina då jag i början ofta kände mig ensam och längtade hem. Det är ju det här med hans röst ihop med texterna som gör något med en. Framför allt de lugna lågmälda låtarna som andas melankoli och saknad. 

Sedan dess har Olle Ljungström varit en artist som hela tiden funnits med mig. Även under hans struliga år då han inte gjorde så mycket mer än att supa och knarka. Hans låtar och skivor har fortsatt snurra i mitt hem tills han plötsligt får ett folkligt genombrott i programmet "Så mycket bättre". Däremot har jag inte haft så mycket koll på hans liv mer än alla de myter och rykten som florerat runt omkring.
Jag visste att han hade släppt en bok men hade aldrig tänkt tanken att köpa den. Vet inte varför, lusten fanns aldrig. Men så tipsade min gode vän Anders om att jag borde köpa den så då gjorde jag förstås det. Anders är som ett garantiintyg, säger han köp så gör man det.

Å jag ångrar mig inte. Boken "Jag är både listig och stark" blev en grym inspirationsinjektion. Här blandas Olles livshistoria och karriär(inte så djupt iof) med vänners texter om deras relationer med Olle samt Olles konst och fotografier på honom och saker runt omkring. Det är en bok att läsa från början till slut eller dyka in i och välja det man vill läsa eller att bläddra i och titta på. Jag fullkomligt älskar boken. Alla verkar dessutom älska Olle trots eller tack vare alla hans brister och tillkortakommanden. Han kommer undan med nästan vad som helst eftersom han verkar ha ett hjärta och en intelligens och omtanke större än hela världen. Därför blir det även en sorts feelgood bok med svarta kanter.
Har ni möjlighet och gillar Olle, ja även om ni inte gillar Olle, så köp boken och låt er inspireras.

Å längre ner här under finner ni tjugo av mina favoritlåtar med Olle och Reeperbahn: 








4 Juni 22:02

En stark vÀnskap som dog

 


FRÅN: "EN VARG SÖKER SIN FLOCK"


En stark vänskap som dog




3 Juni 11:42

24 Hour Party People




3 Juni 00:36

KÀrlekens famn-Ett förord till Gais supportrar...


Den här boken borde jag ha skrivit om mycket tidigare förstås då jag redan innan jul var nere i Göteborg på relaesefesten på Pustervik. Jag var inbjuden eftersom jag fått äran att skriva förordet till boken vilket inte var meningen från början. Men Patrik Persson, Peo Ek och Robert Lindberg, som skrivit och utformat boken tyckte att min text, som skulle legat på annan plats, istället fick inleda den historiska resan vilket gör mig rätt mallig. Anledningen till att jag inte skrivit nått är att jag inte brytt mig så mycket om min hemsida överhuvud taget tidigare eftersom den varit under operation uppfräschning. Men nu är det nystart i det tysta kan man väl säga. 

"Vilka har Sveriges bästa hejarklack" är intressant även för de som inte håller på Gais. Korta och halvlånga texter, bilder och inblickar i en supporters liv on the road från födseln 1971 fram till begravningståget till Örebro 2012. Som dom själva uttrycker det.
Historien om Gaisklacken är humor, rövarhistorier och rena fakta. Det är himmel och helvete, det är underhållande, intressant och ett grymt dokument. Dessutom: För mig som aldrig levt ut ett supporterskap utan hållt mig på planen från dag ett är det även en sorts utbildning till samma värld jag ingått i men ändå inte alls.
Samma mynt. Två sidor. Det är en snygg å schysst bok helt enkelt. Köp och läs!

Som sagt. Jag fick skriva förordet. Ni läser det här under Kärlekens Famn 



31 Maj 22:47

Ur senaste "UtmĂ€rkt Örebro"




31 Maj 21:50

Words!




25 Maj 13:31

Susan Cain om de introverta i vÄrt samhÀlle

För någon månad sedan skrev jag en krönika om Susan Cain och hennes då kommande bok om vårt västerländska samhälle där de extroverta regerar och de introverta inte får plats eller blir förstådda. Jag la då även in en länk till en föreläsning hos TED på Facebook som jag verkligen gillade. Här under dyker hon upp i en kortare TV-intervju. Jag gillar ämnet. Intressant och värt att reflektera över.   



25 Maj 00:27

NA-Krönikor




25 Maj 00:09

VÀggmÄlningar i Bogside, Derry Nordirland

« Föregående » Nästa


Pelle Blohm


Pelle Blohm

– Chefredaktör Tidningen Marknad Örebro och Örebro Läns Tidning.

– Har startat föreningen Panhorama som jobbar med demokrati- och samhällsfrågor. Jobbar just nu med med Samhällskontraktet 2,0.
En podd kommer att dra igång i höst/vinter.

– Driver även det egna företaget Shane Media & Kommunikation AB.

– Frilansskribent. Krönikör. Copywriter.  

– Föreläsare. 

Författare:
– Släppte romanen From Bangor With Love i maj 2023.
– Släppte boken och självbiografin "Blohm står när dom andra faller" i juli 2017.
– Släppte foto- och poesiboken Under Radarn 2019.

 I övrigt en jäkla fin kille... 


Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm Pelle Blohm

Tidigare inlÀgg